About Me

My photo
saya suke diri saye~~~
There was an error in this gadget

My Layout Site

Friday, July 31, 2009

*setem*

SETEM
semalam aku tengok citer
SETEM dgn danial.bes citer die.kelakor siot!!!hehe.thanks danial tlg banjer tengok wayang.bes betol semlm tgk cite setem.sape nk tgk cite setem ajak la aku sekali yuk?hehe

Thursday, July 30, 2009

*ROXY*

hari isnin ak cuti ak kua ngn k.yati n k.asyuda kat midvelly.seblm tu ak g amik ammar kt pudu,bwk die join k.yati n k.asyuda pastu ak antar die kt damai sbb die nk balik kg ngn mak sedara die.ak ade soping handbag kt roxy.hehe.akhirnye ak dpt jgk soping selepas dh bape lame ak xsoping.huhu..pastu ak g lak KL SENTRAL jmpe nisak n sue.penat jgk la jadual ak ritu.ak puas ati sbb dpt kua ngn sume org yg ak dh jnji nk kua.hehe..ms blik umah ak dgr 'membe' ak eksiden.membe ke??!ntah.no komen.pape pon,get well soon.

*genting*


hari isnin ritu ak pg genting ngn membe2 opis.hehe.bes sgt2 pegi sane.bliknye ak tetido dh.pnat btol.huhu..tp mmg enjoy gle la.PEACE YOOO!!!!

Friday, July 24, 2009

*aku dan sesuatu*


hidup ak sekarang cam dah berubah sikit la.ak OT bulan april ni 'burn' camtu jek.ingat aku buat keje amal ke ape?byk ensem!!!hampeh siot!!!camne aku nk idop kat KL ni dengan gaji yg ciput?SOMEBODY HELP ME~~~

Thursday, July 23, 2009

*jalan-jalan*


semalam aku keluar dengan tisya tengok PUBLIC ENEMIES.tak best langsung pon.dah la sejuk dalam panggung wayang tu.sabar je la.huhu..

Tuesday, July 21, 2009

Monday, July 20, 2009

*overtime*

hari ni aku dtg opis awal n OT.hehe..aku mmg nk OT pon.yeaaaa~~~
hari ni israk n mikraj...
Peristiwa Israk dan Mikraj bukan hanya sekadar sebuah kisah sejarah yang diceritakan kembali setiap kali 27 Rejab menjelang. Adalah lebih penting untuk kita menghayati pengajaran di sebalik peristiwa tersebut bagi meneladani perkara yang baik dan menjauhi perkara yang tidak baik. Peristiwa Israk dan Mikraj yang memperlihatkan pelbagai kejadian aneh yang penuh pengajaran seharusnya memberi keinsafan kepada kita agar sentiasa mengingati Allah dan takut kepada kekuasaan-Nya.

Seandainya peristiwa dalam Israk dan Mikraj ini dipelajari dan dihayati benar-benar kemungkinan manusia mampu mengelakkan dirinya daripada melakukan berbagai-bagai kejahatan. Kejadian Israk dan Mikraj juga adalah untuk menguji umat Islam (apakah percaya atau tidak dengan peristiwa tersebut). Orang-orang kafir di zaman Nabi Sallallahu Alaihi Wasallam langsung tidak mempercayai, malahan memperolok-olokkan Nabi sebaik-baik Nabi bercerita kepada mereka.

Peristiwa Israk dan Mikraj itu merupakan ujian dan mukjizat yang membuktikan kudrat atau kekuasaan Allah Subhanahu Wataala. Allah Subhanahu Wataala telah menunjukkan bukti-bukti kekuasaan dan kebesaran-Nya kepada Baginda Sallallahu Alaihi Wasallam.


Mafhum Firman Allah S.W.T. : "Maha Suci Allah yang telah memperjalankan hamba-Nya pada suatu malam dari Al-Masjidil Haram ke Al-Masjidil Aqsa yang telah kami berkati sekelilingnya agar Kami perlihatkan kepadanya sebahagian dari tanda-tanda kebesaran Kami. Sesungguhnya Dia adalah Maha Mendengar lagi Maha Melihat."
(Surah Al-Israa': Ayat 1).

*pizza*

thanks danial sebab belanja kitorang makan pizza.sedap3!nyummy,nyummy,nyummy~~~

Saturday, July 18, 2009

*overdose*

pagi ni aku dah terlajak tido.ak datang lewat dowh~~
cm nk melayang nyawa aku tau?huhu...
dah jadi kelam kabut dh.hoho..dan kesan nye,tgu la nnti ngnbos ak.huwaaaa
gile ar ding dong~~~

Friday, July 17, 2009

*now*


friday/17 july 2009/6.00pm...
what do i feel right now..????!!!!
uwarghhh~~~~

*untuk kak juju yg disayangi*


CONGRATULATIONS to kak juju.dh jd 2nd level dh...chaiyok2!ape-ape pon kite still kembar suare.hikhikhik.jd kite msih blh bekongsi cerita.okie?semoga sukses di masa depan.yeaaaahhhhhh~~~

*alone*


citer ni aku tgok dgn abg long.pas citer obsessed ak masuk lak tngok HARRY POTTER AND THE HALF BLOOD PRINCE.jadi kawan-kawan,cepat2 la pg tgk citer ni ye?=)

cite OBSESSED ni ak tgk sorg2 semalam kat mid.mmg bosan jgk la tgok citer sorang2.hoho...tp citer ni leh layan la.xde bes sgt pon.ntah hape-hape ntah...lalala...

Thursday, July 16, 2009

Tuesday, July 14, 2009

*one piece*

hobi baru ak dimasa lapang selain SHIN CHAN.aku suka bace komik ni kat internet.klaka jgk la..ONE PIECE =) .aku ni dah gile komik ker???!!!


*damn*

i feel like that.pain!!!~~

Monday, July 13, 2009

*seriau*

FREDDY VS JASON
kawan-kawan cube la cari cite ni dan tengok.cara pembunuhan yang memang kejam sekali.isk2..

Sunday, July 12, 2009

* hEpiNyEr *


semalam aku keluar seharian dengan TISYA(my housemate).kitorang g low yat lu lepastu pergi pasar malam masjid jamek.heheh.balik je umah tengok-tengok AIN(bdk UIA) ni dok kt depan umah kitorang.die nih kawan tisya.tp mmg bes la kawan ngn die even die mde dri ak tp otak gila-gila jgk la.hahah.kitorang g mid bli brg-brg dapur then lepak makan taka tao time mid dh hmpir nk ttup.dlm kul 11 cmtu la.kitorang kua dri mid dlm kul 11++.huhu.walapon bejalan seharian ak xde la pnt sgt.tp hepi..kua semlm duit ak abis rm100++ jgk la.dh lari bajet nih.kene bejimat nih.bulan depan ingt nk bayar pnjaman ak ngn YTM nih.BAJET SEKKARANG BAJET MASA DEPAN.btol ker??!!

*rama-rama*


Butterfly Fly Away

you tucked me in
turned out the light
kept me safe and sound at night
little girls depend on things like that
brushed my teeth and combed my hair
had to drive me every where
you were always there when i looked back
you had to do it all alone
make a living, make a home
must have bin as hard as it could be
and when i couldn't sleep at night
scared things wouldn't turn out right
you would hold my hand and sing to me

caterpillar in the tree
how you wonder who you'll be
can't go far but you can always dream
wish you may and wish you might
don't you worry, hold on tight
i promise you there will come a day

butterfly fly away
butterfly fly away(butterfly fly away)
got your wings now you cant stay
take those dreams and make them all come true
butterfly fly away(butterfly fly away)
you've bin waiting for this day
all along and known just what to do
butterfly x3 butterfly fly away
butterfly fly away
butterfly fly away

Saturday, July 11, 2009

*agENda*

sepanjang cuti dua hari ak buat ape ye?jap.nk remain balik eh...
1st day-aku kena buat OT di pagi-pagi hari selama 5jam.hehe.lepas tu ak tgk wayang citer MATI SURI.citer cam hampeh jek.bazir duit aku rm10.baik aku tengok transformers skali lagi kn?hehe.pas tengok wayang mkn KFC bru aku balik umah.


2nd day-aku duduk dekat umah dari pagi smpai ptg.disebabkan oleh rasa BORING yang tak boleh blah,ak kua jgk la.g MIdvaLLEy sklai g.lepak-lepak kat MPH sambil baca komik.pastu bila dah boring,balik umah.

kehidupan aku sepanjang cuti 2hari.haha..buhsan!!!

Wednesday, July 8, 2009

*hohoho*



ak keje ptg harini sorg2 sbb DANIAL MC rini.bosan btolla rini.ak tau msti kol byk nih ptg ni.aiyok!!!!penat jgk rini..hoho.ak PUASA lg rini.ahaks!akhairnya ak berjaya sempurnakannya.semoga amalan ak diberkati allah.amin....esk ak nk pose lg.hehe.saje nk amik sunat bln REJAB.ak nk wish congratulation to ASRALISA SHOFIA di ats pertunangan beliau dgn kekasih yg beliau cntai.kite tgu dorg bt knduri lak.hehe.

Tuesday, July 7, 2009

*still remember*

ak lupe nk update ari yg ak pegi ULU YAM ngn group k.nor.saje nk relase tensen!uwargh!tp mmg bes la pg sane.pastu blik je dri ulu yam ak trus bekejar blik ke kg.ade hal lak kt kg.huhu.kedah,here i come.hehe.rini ak keje ptg.ape ak nk buat rini ye?ak bru merancang nk g klinik pg nih.tp kne dtg OT lak.esok-esok la ak g klinik.tak pon esok ke ak pg...kn3?

Monday, July 6, 2009

*again*

NOW AT MELAKA
TAMAN TASIK TITIWANGSA

semalam ak join ngn membe-membe ofis pergi tasik titiwangsa lepak-lepak kt sane.hehe.jmpe la ngn abg polis nek kuda.ak jadi teringin lak nk nek kuda.nak naik,nak naik....kitorang lepak sambil makan aiskrim.nyummy2...sedapnyeeeee.pastu kitorang lepak lg kt keramat lak area umah k.linda(membe k.nor).pastu kitorang g tgk wayang.transformers 2.ak tgk bt kalil ke 4.hahaha.ak nk stop tgk wyg.tgu 17 july 2009 bru nk tgk wayang blik sbb nk tgk citer HARRY POTTER AND THE HALF BLOOD PRIENCE.tak sabarnye nk tgk.hehe.aku ske sgt transformer theme song: linkin park-new divide.LAYANNNNN!!!!!



Sunday, July 5, 2009

* sundae *


ak nk tulis lg blog utk rini.dh 2kali ak tulis.ni kira kali ketiga la.hehe.ak keje pagi harini.dh la sejuk,ngntok lak tu.geramnye ak.blh jd cm ikan dlm peti ais dh kitorng yg keje rini.kne bli baju cm org pg oversuea tu,yg byk blu haiwan tu(yg halal) karang ade lak org xpuas ati.huahuhu.dh cam ape jek.dh la bln ni aku xde gaji..uwaaaaaa~~~nk bt cmne?kpd sesape utang ak,tlg la byr..xnk bayar full pon,bayar la half dlu...ak tgh kering nih..huhu

kaki wayang

ini la cite-cite kat wayang yang ak tengok sepanjang bln jun dan setakat 4 july nih.check it out!

ICE AGE 3:DAWN OF THE DINOSAURS
TRANSFORMERS:REVENGE OF THE FALLEN

NIGHT AT THE MUSEUM 2:BATTLE OF THE SMITHSONIAN

THE LAST HOUSE ON THE LEFT

JANGAN PANDANG BELAKANG CONGKAK

HANNAH MONTANA THE MOVIE

BLOOD THE LAST VAMPIRE


17 AGAIN


DRAG ME TO HELL

TERMINATOR SALVATION

MONSTER VS ALIENS

ice age : dawn of the dinosaurs

aku tgk ice age semlm.3D lak tu.mmg bes la sbb kelakar btol.so,cepat2 la pegi tgk ice age:dawn of the dinasours.ak xsabar nk tgu harry potter lak kua.tp ak dh bace novel harry potter dh abis dh.hehe.smpai siri ke7.ak mmg ske sgt3 tgk wayang.ak ske sgt c SID.ble die senyum cute sgt2.ahaks!