About Me

My photo
saya suke diri saye~~~
There was an error in this gadget

My Layout Site

Thursday, October 29, 2009

♪lemang♪


sape tak penah makan lemang?sume penah makan kan?sape tak penah makan lemang tepung?yang ni aku jamin,ramai yang tak pernah makan.hehe..haritu time balik kampung,cik buat lemang.lemang pulut ade,lemang tepung pon ade.sedap2 belaka makan dengan rendang.raya puase dah lepas,raya haji akan datang tapi kitarang makan di tengan bulan.di antara syawal dan zulhijjah.syok bangat---
lemang tepung yang unik dan sedap ~~~

♪selamat bertunang kak juju♪


tahniah untuk pertunangan kak juju dan dapat tukar keje dan jadi exec.TAHNIAH!TAHNIAH!TAHNIAH!semoga sukses dalam kerjaya,hidup dan masa depan okie??tak sabar nak pegi makan kenduri kat pahang nih..lalala~~~
kak juju da' best ~~~

♪novel ringan yang memang ringan♪


sepanjang cuti aku cume menghabiskan masa di kampung dengan baca novel ringan.kenape?sebab aku malas nak kua.nak spend masa banyak dengan family..hikhikhik..syoknya!!!
143 = i hate you!!!

♪hepi bufday to DANIAL♪






selamat hari lahir DANIAL yang ke 23 ~~~

Tuesday, October 27, 2009

♪lagu layan♪


adakah aku mengharapkan die kembali???

Monday, October 26, 2009

Thursday, October 22, 2009

♪3rd day SIB♪

aku rasa ok lak dok SIB ni.well...bes tau dok group nih.
1st-kak as ialah TL baru aku.ade TL yang bek,amik berat anak buah die,caring lak tu dan tak lupe jugak,TL aku ni memang sporting.tak kisah pon.rilek dan selambe yaya jek.hehe.. t.bes dok group ni.tapi TL aku ni gile duit 50sen.sape ade 50sen boleh bagi aku nanti aku pass kat TL aku.ok?nanti aku upload pic TL aku.hehe.boleh dikatekan 1kepala.
2st-kak pia.akak group aku nih.hapening jek.cam TL aku jugak la.selalu aku tukar2 lagu...bukan tukar.amik lagu kat hp kak pia.hehe.kak pia pon cam 1kepala.gambar kak pia nanti aku upload jugak.hehe
3rd-kak akmal.kak akmal ni banyak becakap cam aku jugak la.kecoh sikit la.penyeri group baru aku ni.kalau die tak datang mau sonyap sunyi ajo BAC nih.hikhikhik
4th-apis..as my engineer.kenape aku ckp die engineer aku?sbb die slalu solvekan prob aku bile troubleshoot ngan customer.tak tau je,die akan tolong.thanks sebab tolong aku yuk apis?
aku memang enjoy dok group ni.mungkin ni la hikmah nye aku tukar dari NI ke SIB.kn?aku besyukur sangat ade TL yang memahami,member group yang bes giler dan kadang2 tingtong.macam2 yang kitorang kongsi same2.aku cam dah rase selasa dengan group nih.kalau keje malam kitorang karoke kat opis.tak la tensen sangat.haha..aku pon ikut jugak.kalau tak BAC ni sunyi laaa..kan kawan2?kalau kitorang takde memang sunyi la BAC nih.kitorang ni memang hapening dan enjoy.hehe..suke sanagt2..hohoyeaaa-----=p
i love my group members ~~~

Tuesday, October 20, 2009

♪1st day SIB♪

well,1st day dok SIB not bad la.boleh tahan jugak la.hehe.cume penat dan tensen sikit2.sib bek takde lagi customer2 yang maki2 aku.tak sabar rase nak balik rumah.lalala~~~
keperitan adalah pengalaman ~~~

Saturday, October 17, 2009

♪open house di kota damansara♪





♪ELLE♪


i beli beg baru.kat ISETAN KLCC.tibe2 beminat lak kat this handbag.hehetapi belom buka plastik lagi.masih baru lagi.memang nampak besar sebab die memang besar.haha
tadaaaa...pas dibuka plastik dah digodeh2.

ni la hasil nye lepas digodeh2.ni la beg yang aku beli dan habis hampar RM160.kaler putih.die ade kaler kelabu tapi aku tak minat la.cam mak2 lak kalau kaler kelabu.putih baru nampak cam orang mude sikit.mude kerrr??

asik soping je kebelakangan ni ~~~

♪haiwan kecil♪


hanye untuk tatapan kawan2 sahaje.hehe

kaler bemacam2 kaler ~~~

♪perut berbunyi mintak diisi♪

lapo2 makan cahr kue teow kat SG BULOH..sedapnyee...hehe..pas makan my family dah balik SP.sedey sangat2.kite dah jadi rindu kat family kite..huhu.nak je ikut dorang balik SP.tapi dah keje nak buat camne.tanggungjawab kan?takpe.next time masih ade.hehe..
nak jadi anak yang baik ~~~

♪bejalan lagi♪

ni time pergi umah abag nazif untuk amik mak ngah.hehe..cantik jugak umah die even tak sebesar mane.dapat snap sikit2 jek.=(..tapi abg nazif dapat baby girl.so,pegi tengok baby die sambil beraya.haha.nak snap pic baby die.tapi baby die tidur.kdekut tol die tak bagi amik pic anak die.cit!

tu la ruang tamu tempat kitorang lepak tengok tv

ahahhh!!!dapat duit raya.hoyeeeeaaaaaa!!!

hari raya,duit raya ~~~

♪my love♪

nak update yang hari tu nye aku cuti.time ni aku MC.bukan malas okey...tapi sakit pompuan.cam bese la.setiap bulan mesti sakitnye.uwaaa....hate that.period pain make me sick!so,kebetulan pulak family aku datang KL.hepi sangat2.sepnd masa ngan family je sepanjang hari.hehe..
time balik dari giant pas makan2

dah sampai MSU tempat achik blaja.


layan sudehhhh

ni ostel achik

nak amik gambo ikan sbenanye.tapi tak nampak lak ikan tu.mane ehhh???

pilih mane yang bekenan.sila2

dorang dah nak betolak balik.i gonna miss them..uwaa~~~

hari yang indah sangat~~~

♪dinner with BFF♪

balik dari bejalan sepetang tu,malamnye kitorang makan lua.sebab kakak pose.lagipon penat bejalan mesti nak makan.jalan kan dah ilang tenaga.jadi kene isi tenaga balik.cam kete jugak la.bejalan kene isi minyak.eaa?haha..kitorang makan kat kedai ni sebab tingin makan chicken chop sejak lebih dari sebulan kitorang tak makan.start dari bulan pose aritu sampi hari khamis malam tu baru nak pegi makan.sekali abang tu cakap chicken chop takde,dapur tesumbat dik.punah harapan kitorang nak makan chicken chop sedap kat situ.dah la murah,sedap dan mengenyagkan.bile nak dapat makan chicken chop lagi..---

tisya dan kakak beposing

kene ade pic owner blog ni jugak.baru lengkap.hikhikhik

nasi goreng ayam = menu tisya

nasi goreng udang = menu kakak

nasi gorng kerabu sotong.unik tak menu aku makan?

frust tak dapat chicken chop ~~~

♪nawaitu♪

walaupun tujuan asal dah lari dari masjid jamek ke KLCC kitorang tetap pegi jugak ke masjid jamek lepas balik dari KLCC.nak pegi mane lagi ek?takde mane dah.pegi masjid jamek,soping ala kadar,window soping je lebih..haha..pastu terus balik umah nek bas 46/46D.alaa...metrobus tu..yang lua setinggan dalam flat.haha.bes kua walaupon penat keje.takla pemikiran asik kat keje jek.kn3??

temperature ~~~

♪tension,takde mood♪

hari khamis lepas balik keje pukul 4petang aku janji ngan tisya nak pergi masjid jamek.sekali membe nak pegi KLCC.dah bosan aku kat KLCC nih.huhu..aku teman je la.boleh hilangkan tension dok pikir kene masuk SIB.malasnye nak pikir tentang keje ni.nak pikir mak jek.mak aku nak datang KL.tak sabar sangat nak jumpe mak kite yang kite rindu sangat2.hehe

nasib baik nak pegi KLCC ade kemudahan LRT

tisya,mai dan echah di depan.

me and tisya.mane boleh tak snap pic ngan c tisya ni..tak lengkap kang album gambo aku.haha

turun escalator nak pegi bahagian baju pompuan lak.

singgah kat bahagian SEED

sempat lagi amik pic tisya.ayu betol membe aku nih

gambo orang tension tu jadi tak btol

no caption.hehe

soping boleh ilangkan tension ~~~

♪ibuku sayang ♪

sumber : easya fizie

Aku ada pasangan hidup sendiri....
Bila seronok, aku cari....pasanganku
Bila sedih, aku cari....Mak
Bila berjaya, aku ceritakan pada.....pasanganku
Bila gagal, aku ceritakan pada....Mak
Bila bahagia, aku peluk erat....pasanganku
Bila berduka, aku peluk erat......Emakku
Bila nak bercuti, aku bawa.....pasanganku
Bila sibuk, aku hantar anak ke rumah....Mak
Bila sambut valentine.. Aku bagi hadiah pada pasanganku
Bila sambut hari ibu....aku cuma dapat ucapkan "Selamat Hari Ibu"
Selalu.. aku ingat pasanganku
Selalu.. Mak ingat kat aku
Bila-bila... aku akan talipon pasanganku
Entah bila... aku nak talipon Mak
Selalu...aku belikan hadiah untuk pasanganku
Entah bila... aku nak belikan hadiah untuk Emak
Renungkan:
"Kalau kau sudah habis belajar dan berkerja...
bolehkah kau kirim wang untuk Mak?
Mak bukan nak banyak... lima puluh ringgit sebulan pun cukuplah".

Berderai air mata jika kita mendengarnya........

Tapi kalau Mak sudah tiada...........
MAKKKKK...RINDU MAK.... RINDU SANGAT.....



Berapa ramai yang sanggup menyuapkan ibunya.....
berapa ramai yang sanggup mencuci muntah ibunya.....
berapa ramai yang sanggup. mengantikan lampin ibunya.....
berapa ramai yang sanggup..... membersihkan najis ibunya.......
berapa ramai yang sanggup....... membuang ulat dan membersihkan luka kudis ibunya.....
berapa ramai yang sanggup berhenti kerja untuk menjaga ibunya.....

Dan akhir sekali berapa ramai yang sembahyang JENAZAH ibunya......

♪ALLAH hanya oanggil kita 3kali seumur hidup♪

Renung-renungkan dan selamat beramal..
sumber : styDiz

Saat itu, Dhuha, hari terakhir aku di Masjid Nabawi untuk menuju Mekah.......aku bertanya pada Ibu. 'Ibu, kataku, ada cerita apa yang menarik dari Umrah....?' Maklum, ini pertama kali aku ber Umrah. Dan Ibu, memberikan Tausyiahnya. Ibu adalah pemilik Maknah Tour Travel dimana saya bergabung untuk Umrah di bulan July 2007 yang lalu. Kebetulan umrahku dimulai di Madinah dulu selama 4 hari, baru ke Mekah.

Tujuannya adalah mendapatkan saat Malam Jumat di depan Kabah. Jadi aku punya kesempatan untuk bertanya tentang Umrah.Ibu berkata...'Shinta, Allah hanya memanggil kita 3 kali saja seumur hidup..'

Keningku
berkerut.... ....'Sedikit sekali Allah memanggil
kita..?'

Ibu tersenyum. 'Iya, tahu tidak apa saja 3 panggilan
itu..?'

Saya menggelengkan kepala.

'Panggilan
pertama adalah Azan', ujar Ibu.

'Itu adalah panggilan Allah yang pertama. Panggilan ini
sangat jelas terdengar
di telinga kita, sangat kuat terdengar. Ketika kita sholat,
sesungguhnya kita
menjawab panggilan Allah. Tetapi Allah masih fleksibel, Dia
tidak 'cepat marah'
akan sikap kita. Kadang kita terlambat, bahkan tidak sholat
sama sekali karena
malas. Allah tidak marah seketika. Dia masih memberikan
rahmatNya, masih
memberikan kebahagiaan bagi umatNya, baik umatNya itu
menjawab panggilan
Azan-Nya atau tidak. Allah hanya akan membalas umatNya
ketika hari Kiamat
nanti'.

Saya
terpekur.... .mata saya berkaca-kaca. Terbayang saya masih
melambatkan sholat
karena meeting lah, mengajar lah, dan lain lain.
Astaghfirullah....... Ibu
melanjutkan, 'Shinta, Panggilan yang kedua adalah
panggilan Umrah/Haji. Panggilan
ini bersifat halus. Allah memanggil hamba-

hambaNya dengan panggilan yang halus dan sifatnya
'bergiliran' .

Hamba yang satu mendapatkan kesempatan yang berbeza dengan
hamba yang lain. J
alan nya bermacam-macam. Yang tidak punya wang menjadi
punya wang, yang tidak
merancang pula akan pergi, ada yang memang merancang dan
terkabul. Ketika kita
mengambil niat Haji / Umrah, berpakaian Ihram dan
melafazkan 'Labaik Allahuma
Labaik/ Umrotan', sesungguhnya kita saat itu menjawab
panggilan Allah yang ke
dua. Saat
itu kita merasa
bahagia, karena panggilan Allah sudah kita jawab, meskipun
panggilan itu halus
sekali. Allah berkata, laksanakan Haji / Umrah bagi yang
mampu'.

Mata
saya
semakin berkaca-kaca. ........Subhanal lah...... .saya
datang menjawab
panggilan Allah lebih cepat dari yang saya rancangkan..
.....Alhamdulillah...

'Dan
panggilan
ke-3', lanjut Ibu, 'adalah KEMATIAN. Panggilan yang
kita jawab dengan amal kita.
Pada kebanyakan kasus, Allah tidak memberikan tanda tanda
secara langsung, dan
kita tidak mampu menjawab dengan lisan dan gerakan. Kita
hanya menjawabnya
dengan amal sholeh. Karena itu Shinta, manfaatkan waktumu
sebaik-baiknya. ..Jawablah
3 panggilan Allah dengan hatimu dan
sikap yang Husnul Khotimah.... .......Insya Allah syurga
adalah balasannya.. '



** Mata saya basah di dalam Masjid Nabawi , saya sujud
bertaubat pada Allah
karena kelalaian saya dalam menjawab panggilanNya. ....
Kala itu hati saya makin
yakin akan kebesaranNya, kasih sayangNya dan dengan
semangat menyala-nyala,
saya mengenakan baju Ihram

dan berniat..... .... Aku menjawab panggilan UmrahMu, ya
Allah, Tuhan Semesta

Alam........ ...**



Pada hari kiamat akan keluar seekor binatang dari neraka
jahanam yang bernama
'Huraisy' berasal dari anak kala jengking. Besarnya
Huraisy ini dari timur
hingga ke barat. Panjangnya pula seperti jarak langit dan
bumi. Malaikat Jibril
bertanya : 'Hai Huraisy! Engkau hendak ke mana dan
siapa yang kau cari?' Huraisy
pun menjawab, 'Aku mahu mencari lima
orang.'

'Pertama,
orang
yang meninggalkan sembahyang.

Kedua, orang yang tidak mahu keluarkan zakat.

Ketiga, orang yang derhaka kepada ibubapanya.

Keempat, orang yang bercakap tentang dunia di dalam
masjid.

Kelima,
orang yang suka
minum arak.'



...sampaikan pesanan ini biarpun 1 ayat..

Wallahualam

Thursday, October 15, 2009

♪redha♪

takpela dok SIB pon.same jek.kn?lagipon membe2 group baru aku pon sume best2.boleh enjoy same2.cuti2 je mesti ade plan.hehe..tapi yang pasti sekarang ni aku rindu sangat2 dengan mak aku.huhu..

mamma mia ~~~

♪bertukar♪

ni
















sib

♪sedey♪

tak dapat pergi tengok konsert beyonce dan akon?nape?sebab duit gaji bulan ni tak cukup.takde orang nak sponsor aku ke woiii?aku nak sangat tengok konsert tu.aku cume sempat pergi tengok konsert jason mraz jek.tu pertama kali la aku pegi tengok konsert.buat aku gian nak pegi lagi weh!enjoy giler.tapi bile aku dengar iklan die kat radio tentang konsert akon & beyonce tu buat aku tertarik nak pegi tau.nak pegi..apis pegi la konser beyonce.kak pia lak pegi dua2 konsert tu.hepi nye kak pia ngan apis nanti dapat tengok konsert.aku je nak pegi tak dapat pegi.hurghhhh!!!!

beyonce+akon=uwaaa=(

♪ coca-cola glass ♪


kali ni dapat kaler cam itam sikit.tak sebenar nye kaler arang.hahaha..itam tak itam.kelabu jauh sekali.yang pasti aku nak tunggu coca-cola glass kaler pepel kua.tak sabar nak tunggu.hehe.nak kumpul coca-cola glass untuk dijadikan hiasan kat umah di SP nanti.ntah2 mak aku buat guna nanti.sayang ooo nak guna.huhu..simpan je la.!!!ade jugak koleksi yang aku nak kumpul.lalala-----

milo bukan bikarbonat ~~~

♪the curve♪

ni cuti kedua yang aku manfaatkan.manfaat ker???aku rancang nak pegi the curve.saje nak jalan2.lagipon kalau tengok wayang ari rabu kat CATHAY CINEPLEXES rm6 jek.heheh.tapi aku tak tengok wayang pon.hanye jalan2 dan window soping jek.aku nosan nak tengok wayang ari tu.tak tau la kenape.aku taknak soping,tak nak buat ape.mood tibe2 jek ilang.tak suke,tak suke,tak suke...

time otw pegi the curve

jalan jem jugak tau walaupon bukan time balik keje

dah nampak dah bangunan THE CURVE

dah sampai dah.nak cari car park jap.

THE CURVE,c u again.weks!

tak bes keluar takde mood ~~~

♪minum petang♪

1st time aku minum petang time keluar jalan-jalan dengan kawan aku nih.kalau tak,takde nye die nak ajak aku minum petang.nape takde pic die?die pemalu orang nye.pemalu yang sangat-sangat.aku nak amik pic curi2 die pon,die boleh perasan.hailooo....takpe.1hari nanti aku akan pic die banyak2 upload kat blog.haha..bia die tekejut tengok.lalala...

sirap bandung yang dah bebulan tak minum.

membe aku belanja roti BISTRO DELIFRANCE


bes dan nikmat minum petang ~~~