About Me

My photo
saya suke diri saye~~~
There was an error in this gadget

My Layout Site

Wednesday, November 14, 2012

Peplum Button Blouse - Burgundy- RM 56.00


Peplum Button Blouse - Burgundy- RM 56.00


Assalamualaikum w.b.t.
saya nak let go baju thepoplook ni..
ade sesape berminat tak?
saiz s. 
sebab nak jual badan dah semakin naik dan dah tak muat nak pakai...
sedih....MyEm0.Com

nak let go rm40 include postage




Sunday, September 16, 2012

Benci bilang Benci

ni lah perasaan aku sebenar...dush2 untuk orang yang aku bencik....
kuang ajo toi.....

MyEm0.Com

Wednesday, September 5, 2012

Perancangan Percutian

Assalamualaikum w.b.t.

sekarang rasa mood nak bercuti jek. nak pergi pulai tapi takut sebab dah nak musim hujan dah ni.
nak bercuti kemana?
sementara perut aku masih kempis kempus nih baik aku pergi bercuti...
nanti bile dah berisi susah dah nak pergi bercuti jauh-jauh...kan?
inchek suami ikut aku jek mane aku nak pergi...
TAPI die cakap kena rancang awal-awal sebab nak kumpul duit....
jadi aku tengah buat perancangan nak pergi 3rd honeymoon..hehe
bestkan dapat pergi berjalan-jalan...
sungguh seronot!!! MyEm0.Com

pilihan percutian (skema la ayat aku) :-

1) BALI
2) KRABI
3) SABAH
4) PULAU TIOMAN
5) PULAU REDANG

yang mana satu....
pilhan kalbu....
cuti-cuti ku...
yang kutunggu....
simpan duit dulu...
tunggu beribu....
baru nenang nak pilih mana satu.




Tuesday, September 4, 2012

dah berbuka

alhamdullilah syukur.... burp...kenyang...
terima kasih ALLAh untuk rezeki pada hari ni....

MyEm0.Com

berbuka di opis jek dengan kak kema dan fhad...
insyaallah esok sambung pose lagi..hehe

MyEm0.Com






sibuk,sibuk,sibuk...

hari memang sangat-sangat sibuk..
tak sempat nak update blog...
nak 1 entry memakan masa smpai berjam-jam...
call sungguh banyak sampai tak tekejar nak buat walaupon  entry.
okey, nak berehat sebab jap g dah nak berbuka...
kepada sesape yang berpuasa Syawal tu jom la bebuka sama jap g di tempat masing-masing..haha
MyEm0.Com

babai, Selamat Menjamu Selera 


Shopping with ThePoplook again

Assalamualaikum wahai pembaca blog yang budiman....
bagus tak ayat pendahuluan aku tu? hehe...
cantik tak baju kat bawah ni? 

Stephanie Blouse - Mustard - RM 62.00

Peplum Button Blouse - Burgundy- RM 56.00

Keisha Tunic - Beige - RM 56.00


okey. aku bukan jual semua baju tu...TAPI....hehe.. aku beli semua baju tu.
owh puan istri, kau sungguh tamak! boros!
tapi ape nak buat?aku dah berkenan dengan baju tu sume.
dan inchek suami pon bagi... jadi nak tunggu lagi ke?
borong jek...hahaha...MyEm0.Com

maceh b... i LOVE u...MyEm0.Com


Sunday, September 2, 2012

Sunday Holiday

Salam Dan selamat bercuti kawan- kawan..
Takde orang nak jemput aku pergi open house ke?
Aku pon tak pasti lagi nak buat ke tak.
Sibuk sikit la sekarang nih...
Okey.. Hari ni nak masak tomyam...
Bihun tomyam.....hehe

Saturday, September 1, 2012

half moon shawl

ade sesape minat pakai shawl half moon tak?
aku memang la muka bulat tapi aku selesa pakai shawl half moon nih.
aku peduli hape orang nak kate kan? muka aku, tudung aku...hahaha
janji laki aku komen nampak cun sudah... abaikan lalats-lalats yang mengata tu...
kalau korang nak beli shawl half moon korang beli kat adik nih..Ollies Wardrobe sebab aku memang beli kat die je. kain sangat selesa dipakai, senang nak iron dan die guna kain chiffon. senang nak bentuk jugak.
klik kat nama die ye? tudung kat bawah ni aku dah beli malam semalam.... cantik kan?MyEm0.Com
ye ye... aku paham korang nak cakap model die lagi cantik kan? ok! tak dapat dinafikan memang model die cun..hehe...


ok la..sekian untuk hari ni..
selamat datang september 2012.
key babai....nak g open house dengan inchek suami...MyEm0.Com



ThePoplook Dress

salam uolss....
nampak tak baju kaler merah polkadot tengah-tengah tu?
haaa... baju tu la yang aku beli dari ThePoplook.
esok aku nak pakai. nanti ak snap pic dan upload kat blog key?
baju ni labuh la bagi aku yang kemetot nih. tapi aku pegi potong dan ngam-ngam je dengan aku.
bajet awek cun siott....hahaha...
ha! kalau nek membeli dari ThePoplook ni korang kena cepat sebab item yang dijual cepat sangat sold out.
jadi, cepat-cepat la grab 1 untuk korang sendiri punya.. hikhikhik


pic credit to ThePoplook....





me and ThePoplook

sejak aku tahu kewujudan ThePoplook.com aku dah jadi makin kuat boros dan shopping sampai inchek suami pon ade tegur. huhu.. bukan sengaja la... lumrah la perempuan kan sukekan kecantikan.. jadi, untuk cantik kenala shopping. betul tak? sape setuju dengan aku sila komen di bawah.hahaha...

lagipon, sebagai isteri mestila nak kelihatan cantik untuk suami. baru la suami melekat kat istri cam gam UHU.. hahaha... korang pon boleh borong jugak kat ThePoplook sebab boleh diakatan baju yang dijual memang menepati citarasa wanita moden zaman sekarang. memang cantik, cute and nice.. MyEm0.Com


korang boleh pegi kat website die dan borong la baju ape yang korang berkenan. ok? aku dah banyak kali beli dengan ThePoplook ni. service die sangat bagus. penghantaran tepat sampai ke rumah tanpa perlu nak risau. hehe... jadi tgu ape lagi? pegi la skodeng cepat!!! -- > ThePoplook




Friday, August 31, 2012

Emoticon Icon

ni bile kesedihan melanda diri... MyEm0.Com

ni plak muka lepas pakai contact lens...huahahaMyEm0.Com

ni muka bila setan menghasut dan menokok nambah cerita MyEm0.Com

ok bai.... MyEm0.Com



Puasa Syawal

alhamdullilah hari ni selamat dah 1 hari aku berpuasa di bulan syawal. bru 1 hari... 5 more days to go... hehe... aku berbuka makan nasi beriyani dan kopok lekor... nyum2... owh.. sungguh sedap tak terkata.

insyaallah esok nak sambung puasa lagi... ♥

MyEm0.Com

dan yang paling membahagiakan, mak aku datang hari ni! alhamdullilah syukur....! ske sangat-sangat mak aku datang. nanti aku snap pics banyak-banyak dan upload dalam blog ok?hehehe...

MyEm0.Com

MyEm0.Com


5 rencah 5 rasa

sekarang ni program TV kesukaan aku ialah 5 rencah 5 rasa oleh Chef Sherson Lian. btol ke aku eja nama dia eh? malas ak nak mintak tolong pakcik google. asik nyusahkan pakcik google jek. hahaha...jadi sekarang  ni bila astro beyond boleh rekod, sume chanel masakan laki aku rekodkan untuk aku. bagus betol inchek suami ye...hehe. tapi 5 rencah 5 rasa ada dalam astro AFC 713. aku kalau bosan-bosan tengok program masakan la kat umah.




jadi kesimpulannya, aku dah boleh memasak sikit-sikit...setakat nak makan 2 orang boleh je aku masak.kalau untuk ramai-ramai, mintak mangap la yerrr....huhu

1st Trying

haaa...! ni pengakuan jujur dari aku.
aku memang tak pernah masak langsung.
kalau nak kate tak pernah masuk dapur tu nampak benor nipunye kan?hahaha
tapi memang aku tak pernah masak dan tak reti masak.
sejak kahwin, rumah dah ade dapur, hari-hari jugak la dapur rumah aku tu berasap.
kat bawah ni masakan pertama aku. laki aku cakap sedap.
aku tak tau la sama ada dia nak amik hati aku atau memang betol aku masak sedap..hahaha
sekarang aku dalam proses belajar masak. bakan degree ke kena belajar, masak pon kena belajar jugak.
tak kena cara, tak sedap lak masakan tu nanti.huhu
k,sekian update untuk jam ni...next enrty --- >





Nyusu Anak

tajuk entry tak hengat betoi...hahaha...
ni anak buah aku. AISYAH HUMAIRA namanye...sekarang dah masuk 2tahun dah la.
budak kecik ni dok merengek-rengek, mak die tengah memasak masak..
aku pon sumbat je la botol susu dalam mulut die.trus diam.
sekarang die dah makin besar, makin kuat makan.
kalau boleh ape yang kite makan tu la die nak makan.
ini budak aaaa.....bikin geram saja...hehe
comel je aku tengok anak aku nih....



IKEA meatballs

salam uolss...
perkara ni dah lama berlaku sebenarnye.
tapi disebabkan oleh hari ni banyak relax, jadi aku pon ade mood nak update blog..
aku nak update semua cerita-cerita yang lepas untuk dikongsi bersama dengan korang semua.
sedap tak tengok pic dibawah?
terliur tak?haha
kalau nak makan boelh pegi kat ikea foodcourt.
tak semestinya kena makan kat sane boleh jugak tapau tapi kena bawak bekas sendiri ye, dan boleh beli meetballs yang beku untuk digoreng....nyum2...!!!




Merdeka Raya

31 OGOS 2012....mesti semua orang tahu tarikh 31 Ogos tu hari ape kan?kan?
kalau tak tahu jangan duduk di MALAYSIA..haha..(gurau jek)
kalau tak tahu ape tu merdeka boleh bukak kamus dewan, tak pun tanye je uncle google...
hari ni Public Holiday, dan aku pulak kena kerja hari ni...
tapi ok la kerja harini...tak banyak call dan banyak berehat.Alhamdullilah...
sekarang masih lgi mood raya.memandang kan hari ni baru 13 syawal 1433, masih ramai yang buat open house..merdeka raya kan?hehe

lastly nak wish kat uolss 
HAPPY MERDEKA RAYA!!!





Thursday, August 30, 2012

Majlis Bertandang

assalamualaikum..
hari ni dah mula nak menaip lagi...
ni gambo majlis bertandang teman..(loghat perak la plak)..hikhikhik..
majlis ni berlangsung di TUMPAT, KELANTAN pada 30 DISEMBER 2011...
habis je majlis bertandang sangat la letih..tapi hepi la jugak sebab dah setel sume..
tak perlu nak pikir lagi kan?
sekarang alhamdullilah rumahtangga kitorang bahagia...






Wednesday, August 29, 2012

Majlis Resepsi

entry basi lagi...

okey sekarang ak nak update pasal majlis resepsi ak yang berlangsung pada 25 disember 2011. ari kismes.... kalau masa boleh berulang kembali aku rasa nak kawin hari-hari...hahaha.. memang penat sangat-sangat tapi seronok sebab boleh jumpa kwan-kawan, saudara- mara dan yang penting kite tahu family kite sentiasa di belakang kite untuk sama-sama meraikan hari bahgia kite..hehe.. i  ♥ my family...

masa mak andam nak make up aku suruh die make up biasa-biasa jek.. of course say NO to bulu mata palsu.haha.. make up sangat nipis dan biase jek... aku tak suka make up tebal2 cam tepung gomak... huduh..!huhu...
aku memilih persalinan putih biru sebab aku memang nak pakai putih masa majlis resepsi aku. ak dah bincang ngan inchek suami.
akad nikah kitorang sepatutnya kaler pech pink tp dah betukar ke pink cream.. hancur hatiku..huhu.. tapi nasib baik baju nikah tu cantik dan cun (bagi aku la)... family aku pon setuju dengan baju pink cream tu jadi aku pon proceed la pakai baju tu masa nikah...

apepon, korang layan dulu gambo-gambo di bawah...


ni gambar pengantin dan sahabat yang datang memeriahkan majlis resepsi


ni gambar outdoor. photographer by udeyismail


yang ni plak by instagram..♥

sesape nak amik udeyismail jadi OP die boleh klik kat nama udey kat pic no 2..okey? 

p/s : tak sabar nak tengok album kawen...