About Me

My photo
saya suke diri saye~~~
There was an error in this gadget

My Layout Site

Friday, August 31, 2012

Emoticon Icon

ni bile kesedihan melanda diri... MyEm0.Com

ni plak muka lepas pakai contact lens...huahahaMyEm0.Com

ni muka bila setan menghasut dan menokok nambah cerita MyEm0.Com

ok bai.... MyEm0.Com



Puasa Syawal

alhamdullilah hari ni selamat dah 1 hari aku berpuasa di bulan syawal. bru 1 hari... 5 more days to go... hehe... aku berbuka makan nasi beriyani dan kopok lekor... nyum2... owh.. sungguh sedap tak terkata.

insyaallah esok nak sambung puasa lagi... ♥

MyEm0.Com

dan yang paling membahagiakan, mak aku datang hari ni! alhamdullilah syukur....! ske sangat-sangat mak aku datang. nanti aku snap pics banyak-banyak dan upload dalam blog ok?hehehe...

MyEm0.Com

MyEm0.Com


5 rencah 5 rasa

sekarang ni program TV kesukaan aku ialah 5 rencah 5 rasa oleh Chef Sherson Lian. btol ke aku eja nama dia eh? malas ak nak mintak tolong pakcik google. asik nyusahkan pakcik google jek. hahaha...jadi sekarang  ni bila astro beyond boleh rekod, sume chanel masakan laki aku rekodkan untuk aku. bagus betol inchek suami ye...hehe. tapi 5 rencah 5 rasa ada dalam astro AFC 713. aku kalau bosan-bosan tengok program masakan la kat umah.




jadi kesimpulannya, aku dah boleh memasak sikit-sikit...setakat nak makan 2 orang boleh je aku masak.kalau untuk ramai-ramai, mintak mangap la yerrr....huhu

1st Trying

haaa...! ni pengakuan jujur dari aku.
aku memang tak pernah masak langsung.
kalau nak kate tak pernah masuk dapur tu nampak benor nipunye kan?hahaha
tapi memang aku tak pernah masak dan tak reti masak.
sejak kahwin, rumah dah ade dapur, hari-hari jugak la dapur rumah aku tu berasap.
kat bawah ni masakan pertama aku. laki aku cakap sedap.
aku tak tau la sama ada dia nak amik hati aku atau memang betol aku masak sedap..hahaha
sekarang aku dalam proses belajar masak. bakan degree ke kena belajar, masak pon kena belajar jugak.
tak kena cara, tak sedap lak masakan tu nanti.huhu
k,sekian update untuk jam ni...next enrty --- >





Nyusu Anak

tajuk entry tak hengat betoi...hahaha...
ni anak buah aku. AISYAH HUMAIRA namanye...sekarang dah masuk 2tahun dah la.
budak kecik ni dok merengek-rengek, mak die tengah memasak masak..
aku pon sumbat je la botol susu dalam mulut die.trus diam.
sekarang die dah makin besar, makin kuat makan.
kalau boleh ape yang kite makan tu la die nak makan.
ini budak aaaa.....bikin geram saja...hehe
comel je aku tengok anak aku nih....



IKEA meatballs

salam uolss...
perkara ni dah lama berlaku sebenarnye.
tapi disebabkan oleh hari ni banyak relax, jadi aku pon ade mood nak update blog..
aku nak update semua cerita-cerita yang lepas untuk dikongsi bersama dengan korang semua.
sedap tak tengok pic dibawah?
terliur tak?haha
kalau nak makan boelh pegi kat ikea foodcourt.
tak semestinya kena makan kat sane boleh jugak tapau tapi kena bawak bekas sendiri ye, dan boleh beli meetballs yang beku untuk digoreng....nyum2...!!!




Merdeka Raya

31 OGOS 2012....mesti semua orang tahu tarikh 31 Ogos tu hari ape kan?kan?
kalau tak tahu jangan duduk di MALAYSIA..haha..(gurau jek)
kalau tak tahu ape tu merdeka boleh bukak kamus dewan, tak pun tanye je uncle google...
hari ni Public Holiday, dan aku pulak kena kerja hari ni...
tapi ok la kerja harini...tak banyak call dan banyak berehat.Alhamdullilah...
sekarang masih lgi mood raya.memandang kan hari ni baru 13 syawal 1433, masih ramai yang buat open house..merdeka raya kan?hehe

lastly nak wish kat uolss 
HAPPY MERDEKA RAYA!!!





Thursday, August 30, 2012

Majlis Bertandang

assalamualaikum..
hari ni dah mula nak menaip lagi...
ni gambo majlis bertandang teman..(loghat perak la plak)..hikhikhik..
majlis ni berlangsung di TUMPAT, KELANTAN pada 30 DISEMBER 2011...
habis je majlis bertandang sangat la letih..tapi hepi la jugak sebab dah setel sume..
tak perlu nak pikir lagi kan?
sekarang alhamdullilah rumahtangga kitorang bahagia...






Wednesday, August 29, 2012

Majlis Resepsi

entry basi lagi...

okey sekarang ak nak update pasal majlis resepsi ak yang berlangsung pada 25 disember 2011. ari kismes.... kalau masa boleh berulang kembali aku rasa nak kawin hari-hari...hahaha.. memang penat sangat-sangat tapi seronok sebab boleh jumpa kwan-kawan, saudara- mara dan yang penting kite tahu family kite sentiasa di belakang kite untuk sama-sama meraikan hari bahgia kite..hehe.. i  ♥ my family...

masa mak andam nak make up aku suruh die make up biasa-biasa jek.. of course say NO to bulu mata palsu.haha.. make up sangat nipis dan biase jek... aku tak suka make up tebal2 cam tepung gomak... huduh..!huhu...
aku memilih persalinan putih biru sebab aku memang nak pakai putih masa majlis resepsi aku. ak dah bincang ngan inchek suami.
akad nikah kitorang sepatutnya kaler pech pink tp dah betukar ke pink cream.. hancur hatiku..huhu.. tapi nasib baik baju nikah tu cantik dan cun (bagi aku la)... family aku pon setuju dengan baju pink cream tu jadi aku pon proceed la pakai baju tu masa nikah...

apepon, korang layan dulu gambo-gambo di bawah...


ni gambar pengantin dan sahabat yang datang memeriahkan majlis resepsi


ni gambar outdoor. photographer by udeyismail


yang ni plak by instagram..♥

sesape nak amik udeyismail jadi OP die boleh klik kat nama udey kat pic no 2..okey? 

p/s : tak sabar nak tengok album kawen...



akad nikah

sori...entry basi...

tanggal 24 disember 2011, dengan sekali lafaz aku dah jadi isteri kepada inchek suami...
disebabkan oleh dah lama tak update blog, maka topik ni dah jadi entry basi..hahaha..
tak boleh nak update banyak pics kat sini..nak tengok meh jemput datang rumah...thehe..
alhamdullilah, syukur kepada ALLAH S.W.T kerana majlis akad nikah kitorang berjalan lancar...
semuanya selamat...
tapi.....! haaa...ade tapinya.... masa habis majlis akad nikah ni ak peluk mak aku, memang tak hingat punye air mata..kua mencurah-curah ke pipi gebu mekapku....huhu..memang sungguh sedey sekali masa tu...
tak tahu nak cakap la sedey die tu..kalau nak tahu korang kena la kahwin dan rasa sendiri...ha! baru la betol..hikhikhik...
sila layan pics akad nikah aku ni...




ni plak pic gedik-gedik manje aku gitu..hahaha

DOMINO'S PIZZA

salam...
dah lama tak update blog ni..dah penuh habuk dan debu dah blog aku nih..
selepas jadi bini orang(dah 8 bulan) ni bru la rasa nak update blog.sebelum ni penyakit MALAS berleluasa...
sekarang aku dalam proses nak menangani penyakit MALAS..haha

hari ni, 29 OGOS 2012/RABU
bos aku, En Kamal belanja pizza....wuhuuu...
ekceli semalam die dah belanje dah pizza, tapi hari ni die belanja lagi...
bos aku memang baik hati..hehe..

p/s to BOSS : next time belanja lagi...esok pon boleh....hahaha