About Me

My photo
saya suke diri saye~~~
There was an error in this gadget

My Layout Site

Thursday, December 31, 2009

♥ bye2 2009,welcome 2010 ♥

♥ confused ♥


aku tesangat la musykil...kenape suar aku besar ek?nape mase aku beli dan testing die cam sedap je dipakai.nape pas aku g potong sua ritu die jadi beso gedabak?oh!damn....dan aku tgah pakai sua gedoboh nih..tak suke nye aku..nape msti jdi cmni ek?padahal mmg saiz aku ape sua tu..ke aku teamik sua lain?tp aku mmg test sua tu....arghh!!!musykilnye aku nih!!!

♥ makan di arena JUSCO dengan mr syah ♥

♥ makan2 di MID ngn tisya ♥

♥ GUESS yang ke-5 ♥

♥ soping heels lagi kat VINCCI ♥

♥ BODYGUARDS & ASSASSINS ♥

♥ ALVIN AND THE CHIPMUNKS 2: THE SQUEAKQUEL ♥

Tuesday, December 29, 2009

♥ Kaki Bertaruh ♥

Ada seorang pak cik yang bernama Pak Di yang sangat kaya. Setiap hari beliau akan menyimpan RM1000 di bank. Setiap hari tepat pukul 9 pagi Pak Di dah pun bersiap sedia terpacak di kaunter bank untuk menympan RM1000 nya.Setelah lebih kurang setahun berlalu, kehadirannya setiap hari disedari oleh Manager Bank. Menager Bank itu pun memanggilnya ke office dan bertanya...
Manager : Setiap hari saya lihat pak cik akan menympan RM1000 di bank. Apa kerja pak cik?
Pak Di : Saya ni sebenarnya tak de kerja encik. Cuma saya suka bertaruh. Setiap hari saya akan bertaruh dan saya tak pernah kalah.
Manager : Ooo... ini sudah cukup bagus. Tapi pak cik mungkin belum bertemu dengan orang yang teror macam saya ni. Kalau pak cik bertaruh dengan saya jangan haraplah nak menang.
Pak Di : Iye ke? Kalau macam tu jom kita bertaruh.
Manager : Okay. Sebutkan apa saja pak cik nak bertaruh dengan saya.
Pak Di : Macam ni... dalam tempoh 7 hari dari sekarang encik akan kehilangan telur encik. Kalau betul encik akan hilang RM1000, kalau tak saya akan bayar encik RM1000.
Manager : Hahaha.. tak logiklah pak cik. Tapi tak pe... saya setuju.
Setelah kedua-duanya bersetuju, mereka pun beredar. Besoknya bila bangun pagi Manager tu pun meraba telurnya.. ooh masih ada. Begitulah seterusnya hinggalah sampai ke hari yang ketujuh dia dapati telurnya masih lagi ada..Dengan suka hatinya Manager tersebut pun pergilah berjumpa dengan Pak Di.
Manager : Pak cik sorrylah ye.. telur saya masih lagi ada..
Pak Di : Betul ke? Aku tak percaya... Mari sini aku pegang...
Lalu dipegangnya anu Manager tu. Sambil tersenyum Pak Di pun berkata..
Pak Di : Okaylah.. Betul kata kau. Nah ambil RM1000 ni.
Pak Di pun menghulurkannya.
Manager : Hari ni baru pak cik tahu siapa yang teror... Sorrylah pak cik hari ni pak cik tak dapat pergi bank lagi.. keh.. keh.. keh...
Tiba-tiba Pak Di mengeluarkan RM4000 dan pergi ke kaunter bank. Manager tersebut rasa hairan lalu bertanya pada Pak Di..
Manager : mana pak cik dapat duit sebanyak tu?
Pak Di : Pak cik bertaruh dengan kawan pak cik, Guard kat luar tu tadi RM5000.
Manager : Bertaruh apa?
Pak Di : Bertaruh yang pak cik dapat pegang telur Manager Bank..
Manager : Tak guna punya orang tua..

Monday, December 28, 2009

♥ tambah koleksi di ROXY ♥
















♥ oh my lavely watch ♥







♥ Santa Claus telekat ♥


♥ air cukulet cadbury ♥


♥ handbag guess yang ke-4 ♥











♥ ingin kuruskan badan ♥




♥ cukulet ♥




♥ Cepatnya bapak aku ♥

Di padang sebuah sekolah, nun jauh disudut kanan, ternampaklah tiga budak sedang bersembang. Mari kita amati dan teliti apa yang mereka sembangkan…
Budak A "Bapak aku jadi ahli sukan, bapak hangpa kerja apa"
Budak B dan Budak C menjawab "Bapak kami pun ahli sukan jugak".
Maka semua bapak mereka adalah ahli sukan….
Budak A meneruskan cerita.. "Bapak aku jadi perejam lembing, punyalah cepat dia berlari sehinggakan setelah lembing direjam, bapak aku berlari dan menangkap lembing tersebut sebelum lembing itu jatuh ketanah "
"Itu tak heran" kata Budak B "Bapak aku lagi tangkas, bapak aku masuk sukan menembak. Punyalah cepat dia berlari sehinggakan selepas peluru keluar daripada pistol, bapak aku sempat berlari dan menangkap peluru tersebut"
"Mari kita dengar cerita bapak aku pulak, aku rasa bapak aku yang paling cepat dalam bab lari ini” kata Budak C." Bapak aku kerja di Alor Setar tapi tinggal di Sungai Petani. Bila pejabat tutup pukul 4.30 petang, pukul 3.00 petang bapak aku dah ada di rumah. Bayangkan betapa cepatnya bapak aku berlari."

♥ Lupa ♥

Pak Pandir dan Mak Andeh mengadu kepada doktor tentang masalah ingatan yg mereka alami. Selepas membuat pemeriksaan, doktor memberitahu, kesihatan Pak Pandir dan Mak Andeh, ok. Tetapi supaya tidak mudah lupa, mereka dinasihatkan menulis ape yg mereka inginkan di atas kertas.Malam itu, smbil menonton cerite P. Ramlee, Pak Pandir meminta Mak Andeh tolong masakkannye mee segera perisa kari.
Pak Pandir: Tulis tu... perisa kari!
Mak Andeh: Alah tak payah, saya boleh ingat!
Baru Mak Andeh hendak pergi ke dapor, Pak Pandir berkata lagi,
Pak Pandir: Jangan lupa masukkan telur sebiji.
Mak Andeh: Ok.
Pak Pandir: Tulis pada kertas, nanti lupa.
Mak Andeh: Alah, saya ingat.
Pak Pandir: Satu lagi, masukkan cili padi sikit.
Mak Andeh, tulis kat kertas, nanti lupe!
Mak Andeh: Alah... Saya ingatlah. Maggi kari, taruk telur ngan cili.
20 minit kemudian, Mak Andeh kembali ke ruang tamu. tapi yang dibawanyabukan maggi yg ade telur dan cili padi, tapi cekodok!!!!! Pak Pandir marah betul. kata Pak Pandir...
Pak Pandir: Kan saya dah kata, tulis, tulis, tapi awk degil. ha... Kan awk dah lupa bawa sosnya!!!
(Pak Pandir 2x5 daaaaa)

Friday, December 25, 2009

♥ happy holidays and merry christmas ♥

MyHotComments.com





merry christmas kepada sume penganut agama kristian & happy holidays to all of my fren yang keje office hours...=>

♥ Telefon ♥

Satu hari ketika baru saja tiba dari Subang, Aku singgah sekejap di KLCC.Aku ada something utk dibeli. Ketika aku sedang melihat brg dikedai, tiba-tiba perut aku terasa memulas. Apalagi aku pun terus bergegas ke tandas kat level tu. Masuk saja kat situ, aku tengok ada 3 bilik air. Satu tu bertutup, so aku pegi yg disebelahnya. Baru saja aku duduk,aku terdengar suara dari sebelah…"Haa,camna sekarang ?" Aku bukan suka nak berbual ngan org yg aku tak kenal kat tandas tu.Ntah cam mana, akhirnya aku balas juga "Ok gak ler"Kemudian suara tu bertanya lagi "Ko nak gi mana ni??"Iskk.. Aku mula rasa musykil skit.. Tapi aku kata "Aku nak balik, singgah sini nak beli brg sikit"Lepas suara tu bertanya lagi "Bila ko nak gerak ni??"Aku selamba jer kata "Lepas aku sudah ni, abis beli brg aku chow la".Kemudian aku terdengar lagi suara org sebelah tu berkata "Wei, aku call ko balik lepas ni lah, tiap kali aku tanya soalan kat ko, mamat bodoh sebelah aku ni asyik jawap jer!!!